Outplacement

 • Zorg voor uw medewerker, ook bij ontslag
  Outplacementtrajecten bieden de mogelijkheid om werknemers die niet meer op hun plaats zijn in uw organisatie, met een goede begeleiding, te helpen aan ander werk. Medewerkers die niet goed functioneren in hun functie of medewerkers die geen doorgroeimogelijkheden hebben binnen uw organisatie, wilt u niet altijd zomaar ontslag aanbieden. Om goed voor uw medewerkers te zorgen, ook bij de overstap naar een andere organisatie, kunt u een outplacementtraject inzetten.

  Actieve persoonlijke begeleiding
  Fuhler Talent richt zich bij het outplacementtraject op een actieve persoonlijke begeleiding van de medewerker, waarbij de ontwikkeling van de medewerker voorop staan. Met het doel: het vinden van een andere passende baan.

  Eerst wordt duidelijk in kaart gebracht, wat er komt kijken bij een outplacementtraject en hoe de werkgever wordt ingeschakeld tijdens dit traject. Door tijdens dit traject te zorgen voor een actieve arbeidsmarktbenadering en het uitvoeren van een persoonlijkheidsonderzoek, kunnen vaak binnen afzienbare tijd goede resultaten worden behaald.

  De voordelen van outplacement
  Een outplacementtraject kan veel voordelen opleveren voor u als werkgever. Door de emoties die vaak komen kijken bij een ontslag wordt het voor medewerkers lastig om een nieuwe baan te vinden die bij hem of haar past. U helpt uw medewerker daarbij. Dat kan daarnaast ook een positief effect hebben op uw andere medewerkers en op uw bedrijfsimago. Ook zorgt een outplacementtraject ervoor, dat uw medewerker sneller weer aan de slag kan bij een nieuwe werkgever waardoor u kosten bespaart. Daarnaast worden negatieve effecten, zoals een juridische procedure bij ontslag of een hoge ontslagvergoeding voorkomen met een outplacementtraject.